svētdiena, 2014. gada 30. marts




Gribu ieteikt begonijas....

Pavasaris nu ir klāt, un mēs prātojam, kādiem augiem būt uz mūsu balkona un dārzā. Atšķirībā no viengadīgajiem augiem- petūnijām, surfīnijām un pelargonijām, kas prasa spilgtu sauli un regulāru aplaistīšanu, kamolbegonijai ir ļoti daudz priekšrocību.

Tā ir ļoti pieticīga: labi aug pusēnā, bet ja jums nebūs laika aplaistīt to regulāri, puķe „neapvainosies”, jo kamolā ir barības vielas, kas palīdzēs puķei. Ziedēšana gan šajā gadījumā izpaliks, bet puķe vismaz neaizies bojā.

Sevišķi krāšņas ir begonijas „Illumination”. Tās ātri, kupli aug un

krāšņi zied. Krūms ir kompakts, kaskādes formas, dzinumi smalki, ziedi- pildīti, vienkrāsaini un divkrāsaini 5-12 cm. diametrā.

Šī šķirne ir noturīga pret sliktiem laikapstākļiem.

Ir viena īpatnība. Nokarenajām un citām kamolbegonijām bieži paradās gan pildīti, gan nepildīti ziedi vienā krūmā. Tas ir tāpēc, ka begonijām ir divdzimumu ziedi un pildīti ir tikai vīriešu dzimtes ziedi.

Ja puķēm nav piemēroti apstākļi, tās cenšas ātrāk pavairoties, ražo sieviešu dzimtes ziedus. Bet, ja jūsu begonijai ir komfortabli, lielākā daļa ziedu būs vīriešu- skaisti pildīti. Augu skaistums ir atkarīgs no jūsu uzmanības pret puķi.

Varbūt sadraudzējamies ar begonijām?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru