otrdiena, 2020. gada 4. februāris

"Roze bez ērkšķiem"


Peonijas ir daudzgadīgi augi. Ir zāles un koku sugas. Turklāt, šķērsojot, tika izveidoti īpaši Ito hibrīdi. Peonijas ziedi vienmēr ir lieli, krāsa mainās no pienaini balta līdz dziļi purpursarkanai. Katru gadu krāsu shēma tiek papildināta ar jaunām nokrāsām. Šķirnes  pasūtāmas 2020. gadā!


CORA LOUISE - 70-90 cm Izcili skaista puspildītā intersekcijas hibrīdā peoniju šķirne ar plakanas formas, krēmīgi baltiem, ciklamenziedu formas ziediem un purpura sarkanām ziedlapiņu pamatnēm, visapkārt zieda centram. Šķirne bagātīgi ziedoša ik gadu. Tumši zaļā lapotne saglabājas līdz pat vēlam rudenim. Ražens augums, spēcīgi stublāji, neuzkrītošs, ļoti patīkams ziedu aromāts. Ļoti pārsteidzošs un pievilcīgs krāsu efekts! € 30.00




CORAL SUNSET - 90-120 cm
€ 20.00
Ekskluzīva puspildīta hibrīdā peoniju šķirne ar smaržīgiem, intensīvi apelsīnu oranžas krāsas ziediem un tumši dzeltenām putekšņlapām. Kad ziedi nobriest, to krāsa līdzinās krāšņam saulrietam dārzā. Enerģiska audzēja, spēcīgiem, resniem ziedkātiem un jauku aromātu. Šķirne neveido sānu pumpurus.





''DO TELL''

 

Japāņu anemones tipa, lielu, spožu ziedu šķirne ar tīras, krēmīgi sārtas krāsas ziediem un kontrastējošu pūkainu rozīgi baltu cekulu centrā. Ilgstoša ziedēšana. Ražena audzēja. Tumši zaļa lapotne, ļoti noturīgi, sarkani ziedkāti.

€ 18.00




''GARDEN TREASURE ''


Ļoti bagātīgi ziedoša šķirne ar zeltaini dzelteniem ziediem un sarkanīgi oranžām ziedlapiņām tuvāk zieda centram. Ziedu pildījums ļoti iespaidīgs, lieliem ziediem ir no 20 līdz pat 50 noapaļotas un skaisti viļņotas ziedlapiņas! Smaržīga, laba audzēja ar vairākiem sānu pumpuriem uz katra ziedkāta, kas nodrošina ilgstošu ziedēšanu (4-6 nedēļas), teicama arī kā griezto ziedu šķirne. Pagaidām visvairāk apbalvojumu ieguvusī intersekciju grupas peoniju šķirne!
€ 30.00




'' BLACK BEAUTY''

Vidēji agri ziedoša peoniju šķirne, ar unikālas krāsas tumšiem - ķiršsarkaniem ziediem, kas var sasniegt līdz 17 cm diametru. Peonijai Black Beauty ir ļoti tumši kāti un sarkani līdz gandrīz melni ziedi. Šī peoniju krāsa ir ļoti reta. Black Beauty ir skaista peoniju šķirne, kas nerada sānu pumpurus. Krūmu augstums līdz 80 cm.
Vidēji agri ziedoša peoniju šķirne, ar unikālas krāsas tumšiem - ķiršsarkaniem ziediem, kas var sasniegt līdz 17 cm diametru. Peonijai Black Beauty ir ļoti tumši kāti un sarkani līdz gandrīz melni ziedi. Šī peoniju krāsa ir ļoti reta. Black Beauty ir skaista peoniju šķirne, kas nerada sānu pumpurus. Krūmu augstums līdz 80 cm.€ 18.00




''Moscow''
Podu peonija. Stingri ziedkāti, vidēji agri ziedoša, stāda 15 -23 cm podos.
Ilgu laiku peonija tika uzskatīta par ekskluzīvu dārza ziedu. Bet pēdējos gados viņš pārliecinoši ir iekārtojies uz balkoniem. Arī atbilstošos apstākļos telpās ir iespējams audzēt augus. Audzējot peonijas, ir svarīgi nodrošināt sakņu sistēmu ar pietiekami daudz vietas un radīt apstākļus aukstai ziemošanai..€ 12.00.





'' Madame Calat''
Lodveida, vēlāk plaukstot- puslodveida ziedkopas. Ārējās ziedlapas gaiši sārtas, vēlāk baltas, iekšējās - krēmbaltas ar gaiši rozā ēnojumu. Patīkama, spēcīga smarža . Agra šķirnre .
Krūma augstums ap 1m .€ 12.00 .



''BARTZELLA'' 


 80-120 cm. Viena no populārākajām un visvairāk godalgotajām, bagātīgi ziedošajām intersekcijas hibrīdu peoniju šķirnēm ar daļēji pildītiem ziediem, dubulti sakārtotām, pievilcīgi viļņotām, citronu dzeltenām ziedlapiņām. Ziedu lielums ir iespaidīgs 15-20 cm (pat līdz 25cm) diametrā, ap zieda centru ziedlapiņām nelielas sarkanas liesmiņas. Sānu pumpuri šķirnei dod papildus ilgāku ziedēšanu, pat līdz 3-4 nedēļām. Ražīga, spēcīga auguma peonija ar tumši zaļu lapotni, gariem, simetriski izvietotiem dzinumiem, kuriem balsti nav nepieciešami. Šķirnei izteikts patīkams citronu aromāts. Trīsgadīgi krūmi dod līdz pat 60 ziedu no viena krūma. Eleganta dārzu un griezto ziedu karaliene!

€ 20.00

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru